WSV DRIE RONDENTOERNOOI 2016

Erik Hennink wint 62e WSV Drie Rondentoernooi

 

Erik Hennink is de winnaar geworden van de 62e editie van het WSV Drie Rondentoernooi. In groep 1 eindigde hij gelijk met Philip Westerduin. Een snelschaakpartij moest derhalve de winnaar van het toernooi bepalen.

 

Erik Hennink en Philip Westerduin

 

Deze snelschaak partij werd gewonnen door Erik, die hiermede dus het toernooi op zijn naam schreef. Philip werd 2e, Hans van Woudenberg en Joey Brokaar deelden de derde plaats.

In de 2e groep was het Rudolf Kat die de 1e plaats behaalde, gevolgd door Wim Mulder (2e), Hans van Nieuwenhuizen (3e) en Gijs van Dongen (4e). De 1e positie in groep 3 werd een prooi voor Rob van Leijden, die Ruud Bosch, Peter de Louw en Henk de Heer achter zich liet.

Het toernooi kende een uitstekende bezetting met net als vorig jaar, 72 deelnemers, waarvan dit jaar aanmerkelijk veel jeugdspelers. Beste jeugdspeler was Sam van Dongen, die winnaar van groep 11 werd.

De organisatie lag, evenals in vorige jaren, in de handen van Albert Prins, die kan terugkijken op een uitermate geslaagd toernooi waarbij alle onderdelen vlekkeloos verliepen.